< Terug naar overzicht

Bluewater Sailing Yacht Tyler S42


Prachtige kits in uitstekende gerenoveerde en gemoderniseerde staat. In ruim 10 jaar is er rond 400.000 euro in dit jacht geïnvesteerd voor de revisie. Zeer mooie lijnen met geweldige vaareigenschappen en veel comfort. Singel handed varen mogelijk. Boegschroef, midden kuipt, 2 dubbele hutten elk met toilet, warm water verwarming. Bezichtiging op afspraak in Heiligenhafen.

In de afgelopen ca. 10 jaar is er tussen de 30.000 en 40.000 euro in het schip geïnvesteerd in refit en uitrusting. Dit jacht is ideaal voor gezinnen of voor de solo zeiler, zowel voor zeilen op lange afstand als voor algemeen gebruik. Ook voor minder sterke bemanningsleden is de kits eenvoudig te bedienen. Werken aan de mast is geen probleem dankzij solide mastrelings. De reling met een hoogte van 80 cm zorgt voor een veilige beweging aan dek. Ongeveer 8 jaar geleden is het teakdek (ca. 12 mm) en het mahoniehout op het dek en in de kuip opnieuw gelegd en verkeren in bijna nieuwstaat. Het mahonie is in 2020 gelakt. De zeer comfortabele en beschermde middenkuip biedt voldoende ruimte voor een grotere bemanning. De dwarsbalken zijn ca. 1.90 m lang, de uitklapbare tafel is zeer solide. De zeer grote bakskist in de kuip en de ruimte voor stootwillen etc. bij de bezaanmast bieden enorm veel bergruimte. Daar is ook de lader met de Victron omvormer ondergebracht. Het produceert 3000 watt sinus met 220 volt voor anker en 120 ampère voor het opladen van de accubank. Bijzonder is ook het accu-design: Lithium LiFePO4-serviceaccu's uit 2019 en een 90 Ah lithium-startaccu evenals extra laders Blue Smart Charger voor startaccu nieuw 2022. Een grote gewichtsbesparing en de mogelijkheid om 90% van de capaciteit te verwijderen hebben hun prijs (ca. 11.000 euro), maar qua energietechniek zit je in de best mogelijke positie. Ook het interieur is opnieuw ingericht, verbeterd en deels vernieuwd met veel oog voor detail. De met leer beklede banken in de salon, het in de salontafel verzonken sierkompas, de Tivoli-radio boven de pantry, verlichte kasten, het om visuele redenen verborgen bedieningspaneel, lichtdichte gordijnen en het boordservies een zeer aangenaam woongevoel. De watertank met 900 l is in de kiel geplaatst, de ideale plek. Koffie wordt geleverd door het ingebouwde uittrekbare koffiezetapparaat in de keukenkast, het 2-pits Eno-fornuis met oven weinig gebruikt. Verder heeft het jacht 2 koelkasten. De voorkajuit biedt een comfortabele dubbele slaapplaats, achterin is plaats voor maximaal 3 personen. De warmwater-verwamring (Webasto Top 90) houdt de Tyler 43 ook onder ongunstige omstandigheden warm. De motorruimte is van 2 kanten toegankelijk, in 2009 zijn de Yanmar 4-cilinder en de overige aggregaten geplaatst. Uiteraard biedt het schip binnen en buiten LED-verlichting, waarvan sommige dimbaar zijn.

Algemeen

Werf
Tyler (UK)
Rompvorm
Rondspant
Kuip
Middenkuip
Doorvaarthoogte normaal
16,4 m
Diepgang
190 cm
Lengte waterlijn
950 cm
Waterverplaatsing
11.500 kg ca.
Besturing
Stuurwiel
Roer
Enkel Roer met skeg
Kiel/zwaard
Vaste kiel
Motorisatie
Yanmar 54 pk (2009)

Wilt u meer informatie over deze boot? Neem dan contact met ons op via broker@sailingworld.nl of telefonisch via +31 (0) 514 – 569 123. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

< Terug naar overzicht
Uw jachtmakelaar uw jachtmakelaar Werner Höner Makelaar
Slideshow Delen

Stuur de advertentie van de Bluewater Sailing Yacht Tyler S42 door naar een vriend

Naam vriend:
E-mail vriend:
Uw naam:
Uw e-mail:
Ik ontvang graag een kopie
Subject
Opmerkingen:
Doorsturen
Afdrukken
Informatie aanvraag
Naam
Voornaam
Achternaam
Telefoon
E-mailadres
Subject
Bericht