< Terug naar overzicht

Blauwasseryacht Kalb 55

Zeer exclusief en hoogwaardig gebouwd blue water jacht. Pas 2013 te water, 2014 voor de 1e keer getuigt. Zeer geschikt voor lange reizen. Uiterst omvangrijke recente investeringen, meer dan 300k euro sinds 2019, o.a. nieuwe motor 2020.

Houten middenkuip jacht met kotter type tuigage. Dit schitterende jacht werd pas in 2013 in de vaart genomen en in 2014 voor het eerst getuigd. De romp is al 1983 gebouwd uit 35 mm Sipo mahonie en gecoat met 2 lagen roving/epoxy en werd toen geleverd door Sommerfeld (destijds een van de beste en meest bekende namen voor houten rompen in D). Het schip was ontworpen voor lange reizen en leven aan boord, goede vaareigenschappen met een kleine bemanning en hoogwaardige techniek stonden voorop (Becker roer, Proctor tuigage, Reckmann reefsystemen, Beilken zeilen, KVH electronics, later B&G, etc.). Het interieur is vriendelijk en zeer licht, het biedt veel ruimte en een goede hoofdruimte in alle hutten. De houtbewerking is (vooral voor een zelfbouw) als zeer goed te omschrijven. O.a. voorzien van een generator, wasmachine, droger, fornuis met gas/220V, warmwater verwarming etc. In het voorschip bevindt zich een grote badkamer aan Stb kant met een zeer ruime douche. Het achterschip heeft geen badkamer, alleen een toilet in de van daaruit toegankelijke machinekamer. De achterkajuit biedt echter voldoende ruimte om achteraf een badkamer aan stuurboord te plaatsen.

Algemeen

Ontwerper
Franz Kalb
Werf
Romp van Sommerfeld (D). Van eigenaar afgetimmert.
Rompvorm
diep rondspant
Dek en opbouw materiaal
Hout, 30 mm Sapeli
Opbouw vorm, materiaal
Hout, 25 mm Sapeli / Makore, opbouw zijden 30 mm Sapeli
Ramen
Goiot deksluiken
Doorvaarthoogte normaal
ca. 23 m
Diepgang
230 cm
Waterverplaatsing
ca. 20.000
Ballast
ca. 6.500 kg lood
Besturing
Stuurwiel Stuurwiel hydraulisch
Roer
Enkel Stalen roer aan skeg. Roer type Becker (gebruikelijk in beroepsvaart). Voorgebalanceerd.
Kiel/zwaard
Vaste kiel Stalen kiel met loden ballast. Gebouwd bij Meyer Papenburg
Motorisatie
Yanmar 85 pk (2020)

Wilt u meer informatie over deze boot? Neem dan contact met ons op via broker@sailingworld.nl of telefonisch via +31 (0) 514 – 569 123. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

< Terug naar overzicht
Uw jachtmakelaar uw jachtmakelaar Werner Höner Makelaar
Slideshow Delen

Stuur de advertentie van de Blauwasseryacht Kalb 55 door naar een vriend

Naam vriend:
E-mail vriend:
Uw naam:
Uw e-mail:
Ik ontvang graag een kopie
Subject
Opmerkingen:
Doorsturen
Afdrukken
Informatie aanvraag
Naam
Voornaam
Achternaam
Telefoon
E-mailadres
Subject
Bericht