< Terug naar overzicht

One Off Classic Ketch

Prachtig gaffelkits, volledig gemoderniseerd en gereviseerd. Interieur volledig vernieuwd, licht en modern, veel ruimte in 3 hutten. Zeer mooi houtafwerking. Geen achtertallig onderhoud. Kan worden bediend door tweepersoonsbemanning. Zeer beschermde en ruime middenkuip. Wonen aan boord mogelijk. Zeilklaar. Gebouwd in Duitsland. Romplengte 16,41 m, LOA 20,50 m maar kan als nodig eenvoudig naar onder 20 m (19,99) omgebouwd worden.Vraag voor meer informatie.

Het schip is in 1935 in het voormalige Oost-Pruisen aan de Koerse Lagune gebouwd als zeiljacht. Het is de afgelopen 80 jaar voor verschillende doeleinden gebruikt. Onder andere om te vissen. De geschiedenis en het uitstekende duitse vakmanschap voel je duidelijk als je op het dek van deze schoonheid stapt. Het won ooit het Baltic Sea Blue Band Race.

In 1970 werd het schip gekocht door een duitse ondernemer die op zoek was naar de perfecte romp om om te bouwen tot het luxe jacht van zijn dromen. De zeer bekende nederlandse scheepsarchitect Henk Lunstroo kreeg de opdracht om het schip om te bouwen tot een kits, hij werkte van 1971 tot 1973 aan het project. Het duurde bijna 50 jaar om het schip naar het ontwerp van Lunstroo te herbouwen en zijn grote tekeningen sieren nu het interieur.

Drie verschillende eigenaren hebben de transformatie van het schip tot een luxe jacht uitgevoerd volgens de plannen van Lunstroo. In de jaren 1980 werd het schip overgenomen door een duits ambachtsbedrijf en in 2006 verwierf de huidige eigenaar het schip en voltooide de verbouwing in het volgende decennium.

Bewonderd door alle passanten, het schip is een prachtige blikvanger op de kade. Het is gemaakt van kostbaar hout en staat voor eersteklas vakmanschap! Ze is uitgerust met alle moderne technische faciliteiten van het huidige hoge niveau en vaart zowel onder zeil als motor uitstekend. Ze kan zonder problemen lange afstanden zeilen en haalt goede kruissnelheden. Benedendeks is het verrassend ruim en ze biedt in alle ruimtes een goede stahoogte. Ze is voorzien van alle gemakken die men van een moderne woning mag verwachten (tv, internet, audiosysteem, centrale verwarming, wasmachine, etc.). De salon van het schip is ingericht met prachtig ingebouwde planken en kasten, een bed achter met een geweldig uitzicht en een bank rondom de ovale eettafel met plaats voor 6 tot 10 personen. De scheepskeuken is centraal gelegen met de nodige installaties en directe toegang tot de machinekamer met werkplaats. Tegenover de natte cel, met toilet en douche, bevindt zich een kamer met twee enkele bedden en in het verlengde daarvan de kapiteinshut met een dubbele slaapplaats en twee kinderbedden. In de boeg van het schip bevindt zich de entree naar de voorkajuit met twee enkele stapelbedden en een separaat toilet.

De details en het ongeëvenaarde vakmanschap zijn meer dan indrukwekkend. Het schip heeft meer dan 50 ingebouwde massief eiken lades en kasten die, net als de overige inbouwen, op maat worden gemaakt en mooi zijn afgewerkt. Het schip is een unieke combinatie van stijl en vakmanschap, de kwaliteitsindruk is uitstekend en geeft een gevoel van welzijn. Het schip is ook ontworpen voor residentieel gebruik.

Alle details van de refit werden zorgvuldig overwogen, met respect voor de geschiedenis en esthetiek van het schip, terwijl de werkzaamheden op een stijlvolle en moderne manier werden uitgevoerd.

Een absoluut buitengewoon schip dat in alle opzichten inspireert!

 

Algemeen

Kuip
Middenkuip
Achterkajuit (AK)
Ja
Diepgang
285 cm
Waterverplaatsing
45.000 kg appr.
Besturing
Stuurwiel
Plek besturing
Buiten
Roer
Enkel
Kiel/zwaard
Vaste kiel
Motorisatie
DAF 165 pk (1975)

Wilt u meer informatie over deze boot? Neem dan contact met ons op via broker@sailingworld.nl of telefonisch via +31 (0) 514 – 569 123. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

< Terug naar overzicht
Uw jachtmakelaar uw jachtmakelaar Werner Höner Makelaar
Slideshow Delen

Stuur de advertentie van de One Off Classic Ketch door naar een vriend

Naam vriend:
E-mail vriend:
Uw naam:
Uw e-mail:
Ik ontvang graag een kopie
Subject
Opmerkingen:
Doorsturen
Afdrukken
Informatie aanvraag
Naam
Voornaam
Achternaam
Telefoon
E-mailadres
Subject
Bericht